Nog wat inspiratie voor Pasen

Het is bijna Pasen en ik heb nog wat leuke recepten bij elkaar gezocht van collega-bloggers voor het ontbijt, de brunch of de lunch. Zoek je nog wat laatste inspiratie of weet je nog niet wat je gaat maken? Dan ben je hier dus aan het juist adres!

GEVULDE HARTIGE HOORNShartige croissantjes voor pasen

Bron: Ongewoon Lekker

Op de blog Ongewoon Lekker plaatste Jody deze roomhoorns, gemaakt met croissantdeeg. Het makkelijkste is om kant-en-klaar croissantdeeg te gebruiken, dat gebruik ik zelf ook altijd graag, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. De hoorntjes maak je door een kegelvorm te maken van aluminiumfolie en hier draai je stroken croissantdeeg omheen. Even afbakken in de oven en vullen met je favoriete salade. Op de blog van Jody legt ze alles uit hoe je ze precies maakt!

Klik hier voor het recept! 

ROOSJES MET CITROENCREME

Bron: Deb’s Bakery & Kitchen

Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen heeft heel schattige roosjes met citroencrème gemaakt. Het zijn kleine Italiaanse koekjes, met in het midden een zachte crème op basis van citroen. Op de blog van Debbie legt ze precies uit hoe je deze roosjes maakt! Ze lijken mij in ieder geval heel erg lekker en ik ga ze zeker nog een keer maken. Een zoet deeg, vanille en dan ook nog een frisse en romige crème erbij, het kan niet beter.

Klik hier voor het recept!

PAASSTOL WENTELTEEFJES

Paasstol wentelteefjes

Bron: De Zoetekauw

Ik ben echt gek op wentelteefjes en maak ze ook heel erg vaak. Het lekkerste vind ik wentelteefjes van suikerbrood, maar Lianne van De Zoetekauw maakt ze met paasbrood. Wat een leuk idee! En het lijkt me ook heel erg lekker. Lianne maakt ze met een saus van crème fraîche met vanille en een beetje suiker, mij lijkt een sausje met roomkaas ook erg lekker. Maar ik vind roomkaas bijna op alles lekker, dus dat is ook weer niet heel verrassend. En natuurlijk zijn wentelteefjes het lekkerste, als je ze warm opeet!

Klik hier voor het recept!

MAKKELIJKE SCONES

makkelijke scones

Bron: Flying Foodie

Nog iets wat ik ontzettend lekker vind: scones! En die zijn ook super geschikt voor Pasen. Beetje clotted cream erbij en jam, ik ga altijd voor frambozenjam, het kan bijna niet beter. Maris heeft een recept voor gemakkelijke scones op haar blog Flying Foodie staan. Clotted Cream kun je in de grotere supermarkt kopen, het ligt meestal in de koeling bij de kaas, maar soms ook bij de roomkaas en dergelijke.

Klik hier voor het recept!

PANCAKEBITES MET AHORNSIROOP & BACON

pasen-pancakebites

Bron: Foodaholics

Een beetje zoet en een beetje hartig, dat zijn deze pancakebites met ahornsiroop en bacon van Michella en Noskos. Zij bloggen op Foodaholics en ik vind de pancakebites er ontzettend lekker uitzien, die kunnen niet ontbreken in dit artikel. Ze lijken op American pancakes, maar dan een beetje groter, en ze worden gemaakt met karnemelk, dit geeft weer een hele andere smaak dan gewone melk. Daarna nog even dippen in ahornglazuur en dan nog wat knapperige bacon, heerlijk! Nu denk je misschien dat het zoete van de ahornglazuur, niet past bij de bacon, maar het tegendeel is waar. Het past juist heel goed bij elkaar. Het recept vind je op de blog Foodaholics!

Klik hier voor het recept!

PAASHAAS BROODJES

paashaas broodjes pasen

Bron: Handmade Helen

Deze broodjes heb ik al vaker zien voorbijkomen en ik vind ze zo leuk. Het zijn kleine paashaas-broodjes (kijk dat schattige staartje) en hoe je ze maakt kun je vinden op de blog van Helen, Handmade Helen. Deze broodjes zijn ook heel leuk om te maken samen met je kinderen, kunnen ze hun eigen paashaas maken. Je kunt uiteraard witte broodjes maken, maar variëren met bloem en noten is natuurlijk ook erg lekker.

Klik hier voor het recept! 


Ik ga komende zondag gezellig brunchen met familie, heb er nu al zin in. Gaan jullie ook nog wat leuks doen en heb je nog leuke ideeën voor Pasen? Vertel het in de comments!

2 reacties

  1. Kim schreef:

    Leuke ideeën heb je verzameld, die gedraaide broodkonijnen vind ik erg leuk. Eens kijken of ik daar ook wat van kan maken dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge