Follow:
Hartig, Ontbijt & lunch, Recepten

Meatball marinara broodje

meatball marinara broodje

Mijn absolute favoriete broodje van de Subway was altijd de Meatball Marinara Sub, maar helaas hebben ze die uit het assortiment gehaald en sindsdien kom ik er dus ook bijna nooit meer. Maar dat hij niet meer verkrijgbaar is, is een goede reden om zelf zo’n lekker broodje te maken!

meatball marinara broodje

MEATBALL MARINARA BROODJE

Altijd als ik gehaktballetjes in tomatensaus maak, maak ik expres een beetje teveel, juist zodat ik deze broodjes later kan maken. Zo ontzettend lekker en gemakkelijk om te maken. En met heel veel kaas natuurlijk, worden ze nog lekkerder van. Ik heb een combinatie gebruikt van Gouda- (belegen) en Parmazaanse kaas, maar je kunt natuurlijk ook mozzarella gebruiken. Alleen vind ik dat pittige van de Parmazaanse kaas juist wel lekker, dus dat zou ik dan wel missen, maar een combinatie van deze twee is natuurlijk ook heel goed mogelijk.

Wanneer je een ciabatta gebruikt die nog afgebakken moet worden, zou ik hem eerst een paar minuten afbakken in de oven, zodat de binnenkant al wat gaar wordt, en dan opensnijden, vullen en verder afbakken. Zo wordt de buitenkant niet te donker en te krokant, terwijl de kaas nog niet helemaal is gesmolten.

Mijn lievelingsbroodje bij de Subway is er dus niet meer, maar dit is een hele goede vervanger. Bij de Subway deden ze er ook altijd nog pittige salami tussen, maar dat mag je helemaal zelf weten. Wel een aanrader trouwens, dus ik zou het gewoon een keertje proberen!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

meatball marinara broodje
Print

MEATBALL MARINARA BROODJE

Aantal 2 broodjes

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 150 gram gehakt (ongekruid)
  • 50 gram parmazaanse kaas (geraspt)
  • 15 gram paneermeel
  • 1/2 ei
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • zout en peper

Voor de tomatensaus:

  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 bleekselderijstengel
  • 1 wortel
  • 500 milliliter passata
  • zout en peper

Overig:

  • 1 ciabatta
  • 100 gram kaas (geraspt)

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in een pan met een dikke bodem. Snipper de ui en snijdt de knoflook in kleine stukjes en fruit deze kort aan in de olie.
  2. Snijdt de winterpeen en de bleekselderij in kleine stukjes en doe deze bij de knoflook en de ui. Bak ze aan tot ze zacht zijn geworden.
  3. Voeg de passata en de kruiden toe en laat het een halfuur sudderen op het vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak ondertussen de gehaktballetjes door alle ingrediënten (zout en peper) in een grote kom te doen en even te kneden. Draai er balletjes van en bak ze in een beetje olie gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Snijdt de ciabatta open en verdeel de gehaktballetjes over het brood. Bedek de gehaktballetjes met de tomatensaus en de geraspte kaas en zet het in de oven. Bak hem in de oven, tot de kaas is gesmolten.

meatball marinara broodje


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge