Follow:
Desserts, Recepten, Zoet

Matcha panna cotta

matcha panna cotta

Celestial Seasonings heeft allemaal nieuwe theesoorten en ik heb met de matcha thee een heerlijke panna cotta gemaakt met een saus van blauwe bessen. Matcha is helemaal in nu en je ziet het overal verschijnen en daarom leek het mij wel leuk om er een panna cotta van te maken. Dit recept voor matcha panna cotta is heel gemakkelijk om te maken!

matcha panna cotta

MATCHA PANNA COTTA 

Matcha is een groene Japanse thee, dat vermalen is tot een poeder. Het bevat veel meer antioxidanten dan normale groene thee en helpt om je stressniveau te verlagen, het stimuleert je concentratie, verbetert de vetverbranding en strijdt tegen ouderdomseffecten. Een echte superfood dus. Het wordt gemaakt van de theeplant Camellia Sinensis, gedroogd en later vermalen.

Het heeft wel een hele specifieke smaak vind ik persoonlijk. Beetje hartig en het smaakt gewoon ‘groen’. Kan het niet helemaal goed omschrijven. Nu gaan we met de panna cotta met matcha natuurlijk niet de vetbranding tegen, maar ach, panna cotta blijft gewoon heerlijk.

Voor de matcha panna cotta heb ik zes zakjes van Celestial Seasonings Matcha thee gebruikt. Je laat de thee trekken in de slagroom op het vuur en maakt het wat zoeter met de vanille en suiker. Laat hem wel goed intrekken, anders heb je niet genoeg smaak en die mooie groenige kleur. Blijf voorzichtig roeren, anders gaan de zakjes thee misschien kapot. Gebeurd dat wel, ook geen ramp, maar dan moet je het slagroommengsel wel even zeven.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

matcha panna cotta
Print

Matcha panna cotta met blauwe bessensaus

Aantal 6 panna cotta

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-essence)
  • 6 zakjes matcha-thee
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 theelepels cacao nibs

Bereidingswijze

  1. Doe de slagroom, suiker, opengesneden vanillestokje (haal de zaadjes er eerst uit en doe die bij de slagroom) en de zakjes thee in een pan. Zet het op laag vuur en laat de thee tenminste tien minuten trekken. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken.
  2. Doe ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Als de thee er goed in is getrokken en de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en de theezakjes uit de slagroom. Knijp de zakjes nog wel even uit.
  4. Knijp de gelatineblaadjes een beetje uit en voeg ze één-voor-één bij het slagroommengsel. Roer het door tot alles is opgelost en verdeel de panna cotta over de zes vormpjes.
  5. Zet ze tenminste twee uren in de koelkast om op te stijven.
  6. Strooi voor het serveren de rauwe cacao nibs erover.

matcha panna cotta

matcha panna cotta

De thee van Celestial Seasonings heb ik opgestuurd gekregen. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

17 Comments

  • Reply Jessica

    Wat een goed en leuk idee om hiermee een panna cotta te maken! Ik ga hem opslaan.
    Jessica onlangs geplaatst…Gaaf! Rijden in een Tesla Model XMy Profile

    8 augustus 2017 at 19:14
  • Reply Janet

    Wat een origineel idee! Lijkt me een hele sterke ‘theesmaak’ hebben… maar zoals je zegt.. panna cotta is altijd een goed idee!

    8 augustus 2017 at 19:54
    • Reply Danella

      Ja, het geeft zeker een sterke theesmaak (je kunt natuurlijk elke thee gebruiken die je wilt)!

      8 augustus 2017 at 21:37
  • Reply A Fashion Taste

    Leuk idee! Ik ga dat eens moeten proberen 🙂

    8 augustus 2017 at 20:34
  • Reply Willem Meester

    Ziet er goed uit zeg. Mooie foto’s!

    8 augustus 2017 at 20:41
    • Reply Danella

      Dankjewel!

      8 augustus 2017 at 21:36
  • Reply Jenny - IkReis

    Klinkt als een lekker recept!

    Ik was een paar weken geleden in een theefabriek in Sri Lanka. Zo lekker die verse thee.

    8 augustus 2017 at 20:57
    • Reply Danella

      Wat leuk dat je daar bent geweest! Lijkt me heel interessant.

      8 augustus 2017 at 21:36
  • Reply Patricia Schmitz-Heres

    Matcha, nog nooit van gehoord. Panna Cotta is normaal nooit echt mijn ding, maar misschien moet ik het gewoon eens proberen.
    Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Er op uit | Sprookjesbos ValkenburgMy Profile

    8 augustus 2017 at 21:02
  • Reply Dafne

    Nooit geweten dat je thee ook voor andere dingen kunt gebruiken. Wat een leuk idee!

    9 augustus 2017 at 07:42
  • Reply Marjolein - MRJLN

    Ik ben niet zo’n panna cotta fan, maar ben wel benieuwd naar de smaakcombinatie met matcha. Al heb ik dat laatste ook nog nooit geproefd!

    origineel recept!

    9 augustus 2017 at 08:49
  • Reply Sanne

    klinkt heel lekker. Ziet er ook zo lekker uit. Ik krijg honger.

    9 augustus 2017 at 21:45
  • Reply Miss K

    Dit is echt een hele leuke tip. Ik hou enorm van panna cotta maar op deze manier heb ik hem nog nooit gegeten. Bedankt x
    Miss K onlangs geplaatst…Eureka …. Smoovall !My Profile

    10 augustus 2017 at 12:44
  • Reply Elsemieke | Living on a Plane

    Dit ziet er echt te lekker uit. Panna cotta is sowieso al mijn favoriete toetje en dan ook nog met matcha. Ik ga het snel uitproberen!

    10 augustus 2017 at 13:22
    • Reply Danella

      Ook één van mijn favoriete desserts!

      11 augustus 2017 at 12:43
  • Reply nicole

    Ik wist helemaal niet dat je thee op deze manier kon verwerken in iets om te eten zeg. Ik vind het heel bijzonder!
    nicole onlangs geplaatst…Industriële look: 8 manieren om hem in jouw huis te brengen!My Profile

    10 augustus 2017 at 13:55
  • Reply Anouk

    Leuk! Wij hebben laatst ook iets gemaakt met matcha. Een erg mooi product om mee te werken. Deze panna cotta lijkt me heerlijk!

    14 augustus 2017 at 16:44
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge