Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten, Soep

Linzensoep met kokosmelk, tomaat en naanbrood

linzensoep met kokosmelk en tomaat

Oeh lekker, linzensoep! Een echt budgetgerecht, makkelijk om te maken en heel lekker met naanbrood. De linzensoep maakte ik met groentebouillon, kokosmelk, veel specerijen en een beetje tomatenpuree. Voor mij echt een heerlijke combinatie, vooral met de naanbrood.

linzensoep met kokosmelk en tomaat

LINZENSOEP MET NAANBROOD

Toen Amber één jaar werd, had ik deze soep gemaakt voor de visite. Natuurlijk had ik te veel gemaakt, maar de soep was helemaal op en hij viel zeker in de smaak. Ik had de soep op zaterdag al gemaakt, en op de dag zelf, zondag, hoefde ik hem alleen nog op te warmen. Wel moest ik nog wat groentebouillon toevoegen, want hij was iets dikker geworden dan ik graag zou willen. De soep kun je een dag van tevoren maken, niet langer, als je hem maar afgedekt in de koelkast bewaard.

Voor de linzensoep heb ik rode linzen gebruikt. Deze worden ook wel splitlinzen genoemd, omdat ze al gesplit zijn en ontdaan van hun velletje. De rode (of oranje) linzen worden veel gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten. Ze hebben een korte kooktijd, hoeven niet van tevoren geweekt te worden en zijn daarom ideaal voor soepen. Ze zijn ook zacht van smaak en je kunt ze goed op smaak brengen met kruiden en specerijen. Voeg wat extra bouillon of kokosmelk (of beide) toe als hij te dik is na het mixen.

De soep is vegetarisch en als je het ei weglaat, is hij veganistisch.

Klik hier voor het recept voor naanbrood!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

linzensoep met kokosmelk en tomaat
Print

Linzensoep met naanbrood

Aantal 3 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 20 milliliter citroensap
  • 300 gram rode linzen
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 eieren
  • bosje peterselie
  • zout en peper
  • 1 hoeveelheid naanbrood (zie website voor recept)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn en fruit het kort aan in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpuree toe, bak het even aan en voeg dan de groentebouillon en de kokosmelk toe.
  3. Doe de linzen erbij en breng het aan de kook. Voeg ondertussen de specerijen toe en blijf af en toe voorzichtig roeren, terwijl de soep pruttelt op een laag vuur.
  4. Kook ondertussen de eieren hard en pel ze.
  5. Kook de soep ongeveer in 20 minuten gaar (kan ook iets langer duren) tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Serveer het in een kom, met de peterselie, het hardgekookte ei en het naanbrood.

linzensoep met kokosmelk en tomaat

linzensoep met kokosmelk en tomaat


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

linzensoep met kokosmelk en tomaat
Print

Linzensoep met naanbrood

Aantal 3 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 20 milliliter citroensap
  • 300 gram rode linzen
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 eieren
  • bosje peterselie
  • zout en peper
  • 1 hoeveelheid naanbrood (zie website voor recept)

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn en fruit het kort aan in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpuree toe, bak het even aan en voeg dan de groentebouillon en de kokosmelk toe.
  3. Doe de linzen erbij en breng het aan de kook. Voeg ondertussen de specerijen toe en blijf af en toe voorzichtig roeren, terwijl de soep pruttelt op een laag vuur.
  4. Kook ondertussen de eieren hard en pel ze.
  5. Kook de soep ongeveer in 20 minuten gaar (kan ook iets langer duren) tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Serveer het in een kom, met de peterselie, het hardgekookte ei en het naanbrood.
Share on
Previous Post Next Post

9 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje

    Het ziet er heel lekker uit zeg! Ik houd van dikke soep. En fijn dat het ook nog eens een budgetrecept is!
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Rolgordijnen: 4 opties op een rijMy Profile

    13 juni 2017 at 11:38
  • Reply Krystle/Batboy

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik houd ook net als vlijtig liesje van dikke soep. Mijn moeder zal dit ook heerlijk vinden!
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Het sprookjesachtige KabouterlandMy Profile

    13 juni 2017 at 11:49
  • Reply Tessa | Daily Inception

    Ziet er lekker uit! Ik ben alleen geen fan van linzen en soep..
    Tessa | Daily Inception onlangs geplaatst…Gadgets | New in: Smartphone AccessoiresMy Profile

    13 juni 2017 at 12:13
    • Reply Danella

      Haha, ja dan wordt het wel een beetje lastig;).

      13 juni 2017 at 16:02
  • Reply Melissa

    Dat ziet er lekker uit. Heb nog het recept van mijn oma, maar zou deze ook wel graag eens willen uitproberen. Heb het recept opgeschreven… ben heel benieuwd.

    13 juni 2017 at 12:24
  • Reply Dyonne Bakker

    Dat ziet er heel lekker uit! Ik hou wel van iets dikkere soep. Heb deze nog nooit gegeten, dus ben erg benieuwd! Ga hem zeker eens proberen.
    Dyonne Bakker onlangs geplaatst…Shoptip: het perfecte statement T-shirtMy Profile

    13 juni 2017 at 12:28
  • Reply Willem Meester

    Dit moet wel super lekker zijn! Ik geniet altijd van linzensoep. Ik heb het alleen nog nooit met een ei gegeten.

    13 juni 2017 at 13:51
  • Reply Emmy

    Zó lekker! Ik ben echt gek op linzen en alles wat je ermee kan bereiden. Ik sla het even op 😉

    13 juni 2017 at 19:12
  • Reply Dhini

    Het ziet er lekker uit! Love soep
    Dhini onlangs geplaatst…Green People – Shampoo, Conditioner & shower gelMy Profile

    13 juni 2017 at 21:34
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge