Follow:
Borrelhapjes, Hartig, Recepten, Tussendoortjes

Frikandellentaart

frikandellentaart

Misschien heb je het wel voorbij zien komen op Facebook of heb je het gezien in de folder van de winkel, want de Aldi heeft vandaag een heuse frikandellentaart. En echt alleen vandaag. Mocht je nou vandaag niet kunnen, net misgrijpen of juist heel nieuwsgierig zijn naar zo’n frikandellentaart net als ik?

Ik heb het recept!

FRIKANDELLENTAART

Toen ik de advertentie van de Aldi zag, dacht ik eerst juk, een frikandellentaart. Wie zou dat nou willen eten? Maar toen bedacht ik me dat ik zo af en toe ook wel eens een frikandellenbroodje heb gekocht en er zijn scholieren die dit bijna elke dag doen. En is een frikandellentaart nou zoveel anders dan een broodje?

Niet echt, eigenlijk.

Dus de frikandellentaart moest er ook maar eens komen. Zou ik dit nou maken voor m’n visite in plaats van een ‘echte’ taart? Nee. Maar ik moet eerlijk zeggen, het was wel leuk om het te maken. En gelukkig had ik genoeg mensen aan wie ik een stukje kon geven. Eén broodje is nog oké, een hele taart met frikandellen niet.

frikandellentaart

Deze taart bestaat maar uit drie ingrediënten: bladerdeeg, curry en natuurlijk frikandellen. Je kunt de bovenkant nog even insmeren met wat eigeel, daar wordt hij wat glanzender en mooier van, maar als je daar geen zin in hebt (of geen ei thuis hebt) is het niet echt noodzakelijk.

Drie ingrediënten dus en een springvorm en oven. Meer heb je niet nodig.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

frikandellentaart
Print

Frikandellentaart

Ingrediënten

  • 6-8 frikandellen (ligt aan de grootte van je vorm)
  • 6-8 blaadjes bladerdeeg (ligt aan de grootte van je vorm)
  • curry

Bereidingswijze

  1. Snijdt de frikandellen in drieën. Bak de frikandellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Laat de frikandellen even afkoelen. 

  3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je vorm in met een beetje olie of boter.

  4. Bekleedt de vorm met bladerdeeg, houdt wat over voor de bovenkant, en doe er curry naar smaak op.

  5. Leg de frikandellen in de vorm, snijdt eventueel nog een beetje bij en leg bladerdeeg over de bovenkant. 

  6. Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten. 

frikandellentaart


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Carolien

    Zo leuk! Wij hebben de taart inderdaad meegenomen bij de aldi. Toch eens proberen zeg maar, haha. Maar dit recept is ook echt mega simpel!

    10 november 2017 at 16:21
    • Reply Danella

      Hoe was die van de Aldi?
      En het is inderdaad super makkelijk om te maken:).

      12 november 2017 at 01:06

    Leave a Reply

    CommentLuv badge