Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Ontbijt & lunch, Recepten

Broodje pulled chicken

broodje pulled chicken

BROODJE PULLED CHICKEN

In sommige delen van Amerika kijken ze ons waarschijnlijk heel raar aan als we het hebben over pulled chicken. En ik denk ook niet dat dit gemaakt wordt tijdens de grote barbecue-wedstrijden, maar goed, dat maakt niet uit, want lekker is het wel! Het maken van pulled pork duurt een paar uur en alhoewel het de moeite altijd waard is, heb je niet altijd de mogelijkheid om dit te maken. Pulled chicken is dan een prima alternatief! En op een broodje met barbecuesaus al helemaal lekker.

broodje pulled chicken

Ik kook de kip eerst even gaar in kippenbouillon, dan in kleine stukjes pluizen en nog even verder garen in de saus. Kip kan snel droog worden en dat wil je natuurlijk liever niet, maar de saus zorgt er wel weer voor dat het heerlijk smeuïg wordt. De saus bestaat uit tomaten-, barbecuesaus, een klein beetje honing, worchestersaus en nog een beetje specerijen. De honing en barbecuesaus maken de saus lekker kleverig en dat past natuurlijk heel goed bij de pulled chicken. Dit keer hebben we een kaiserbroodje gebruikt, want die hadden we in de kast liggen, maar je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken die je lekker vind. En we hebben ook nog hasselback potatoes (klik hier voor het recept) van zoete aardappelen gemaakt, past perfect erbij.

De pulled chicken kun je een paar dagen bewaren in de koelkast, afgesloten in een bakje of met vershoudfolie, en natuurlijk kun je het ook invriezen. Helemaal handig als je hem per portie gaat invriezen, dan kun je altijd heel snel een broodje pulled chicken maken.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

broodje pulled chicken
Print

Broodje pulled chicken

Aantal 4 broodjes

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet of kippendij
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 paprika
  • 4 broodjes
  • 90 milliliter barbecuesaus
  • 60 milliliter tomato frito
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel worchestersaus
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilli (vlokken of poeder)
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de kip gaar in de kippenbouillon in ongeveer 15 minuten.
  3. Haal de kip uit de kippenbouillon (gooi dit niet weg) en pluis het uit (scheur in kleine stukjes).
  4. Bak de broodjes af en gril tegelijkertijd de paprika in de oven. De paprika is klaar als hij helemaal zacht is geworden en de schil bijna zwartgeblakerd is.
  5. Verwarm in een pan de barbecuesaus, tomato frito en 70 milliliter kippenbouillon. Voeg de kip toe en de honing, worchestersaus, gerookte paprikapoeder en de chilivlokken. Laat het sudderen op het vuur, zodat de saus wat kan inkoken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijdt de bosuitjes in ringen en haal het vel van de paprika af. Snijdt deze in stukken.
  8. Beleg de broodjes met gegrilde paprika, pulled chicken en garneer met bosuitjes. Doe er eventueel nog wat extra barbecuesaus over.

broodje pulled chicken


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Chantoile

    Ziet er goed uit. Ik ben dol op kip! Wel biologische kip dan.welke biologische bbq saus adviseer je hierbij?

    16 oktober 2017 at 20:33
    • Reply Danella

      Volgens mij verkoopt de Albert Heijn een biologische bbq-saus, van Biofan. Ik heb hem nog nooit geprobeerd, maar misschien is die lekker!

      16 oktober 2017 at 22:55
  • Reply Kevin

    Oh wat ziet dit er goed uit!!!! Ga ik zeker een keertje maken – heerlijk
    Kevin onlangs geplaatst…September DiaryMy Profile

    21 oktober 2017 at 16:01
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge