Follow:
Plaatkoek, brownies & repen, Recepten, Zoet

Bon Bon Bloc brownies met kokos

Bon Bon Bloc brownies

Bon Bon Bloc is één van mijn favoriete guilty pleasures en wat is nou beter om daar dan weer een brownie van te maken? En daarom heb ik een recept gemaakt voor Bon Bon Bloc brownies. Mmjammm!

Bon Bon Bloc brownies

BON BON BLOC BROWNIES MET KOKOS

Af en toe halen we Bon Bon Bloc in huis, met van die acties waarbij je er direct twee krijgt. Gevaarlijk om in huis te hebben en meestal duurt dat ook niet zo heel lang. Mijn favoriet is die met witte chocolade, maar dit keer heb ik die met melkchocolade gebruikt. Voor het chocolade, op chocolade op nog meer chocolade-effect. En om het helemaal af te maken, heb ik er ook nog geraspte kokos in gedaan. Het was al lekker, maar de kokos maakte het super lekker. Brownies en af en toe kom je een stukje Bon Bon Bloc tegen, heb er nu alweer zin in!

Ik heb voor dit recept 160 gram Bon Bon Bloc gebruikt. Eén reep is tweehonderd gram, dus heb je ook nog wat om te eten, terwijl je op die brownies aan het wachten bent.

Brownies maak ik altijd graag, maar het is altijd leuk om nieuwe dingen te proberen, zoals deze Bon Bon Bloc brownies. Ik maak m’n brownies meestal met melkchocolade, want ik vind die zachtere smaak lekkerder dan iets bittere pure chocolade. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk en je kunt ook prima pure chocolade gebruiken.

Bekleed je vorm goed met bakpapier, want anders krijg je de brownie er niet meer zo goed uit. Wees voorzichtig als je de brownie uit de vorm wilt halen, terwijl hij nog heet is, want dan scheurt of breekt hij heel gemakkelijk.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Bon Bon Bloc brownies
Print

Bon Bon Bloc brownies

Benodigdheden: bakvorm en bakpapier.
Aantal 16 vierkantjes (of 20 rechthoekjes)

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram melkchocolade (puur kan ook)
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 110 gram bloem
  • 100 gram geraspte kokos
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • mespunt zout
  • 160 gram Bon Bon Bloc

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter met de chocolade au-bain-marie. Laat het kort afkoelen en klop dan de twee eieren erdoorheen.
  3. Zeef de bloem en voeg het toe aan het chocolademengsel. Spatel het erdoorheen en voeg daarna de geraspte kokos (houdt tien gram over), cacaopoeder en zout toe, spatel opnieuw tot alles gemengd is.
  4. Snijdt de Bon Bon Bloc (houdt twee reepjes over) in kleine stukjes en spatel het door het mengsel.
  5. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad.
  6. Zet hem in de oven voor ongeveer 25 minuten. De brownies zijn klaar als de randjes een beetje hard zijn en de binnenkant nog een beetje zacht is. Laat het goed afkoelen en snijdt hem dan in vierkante stukjes.

Bon Bon Bloc brownies

Bon Bon Bloc brownies


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

14 Comments

  • Reply Frieda

    zien er heerlijk uit, smakelijk

    7 juli 2017 at 16:37
  • Reply Sofie

    Ahh, dat ziet er heerlijk uit! Ik had laatst al koekjes gebakken, dus over een tijdje ga ik weer iets anders maken. Deze hou ik in gedachten!
    Sofie onlangs geplaatst…Catrice Nude collection eyeshadow PaletteMy Profile

    7 juli 2017 at 16:38
    • Reply Danella

      Dankjewel! En koekjes zijn ook altijd lekker;).

      8 juli 2017 at 12:00
  • Reply Daphne

    Ohhhh yooooo, dit ziet er echt te lekker uit!! Wat een goed recept!
    Daphne onlangs geplaatst…DAGBOEK VAN EEN PILOOT | Facts over figuresMy Profile

    7 juli 2017 at 17:14
    • Reply Danella

      Dankjewel!

      8 juli 2017 at 12:01
  • Reply Sangita

    Dat ziet er echt superlekker uit! Ik ga het recept zeker een keer uitproberen.

    7 juli 2017 at 17:19
  • Reply Dhini

    Oh…dat ziet er lekker uit.
    Dhini onlangs geplaatst…Fashion friday : Les Georgettes armbandMy Profile

    7 juli 2017 at 17:59
  • Reply About Fashion Life

    Dayum, wat ziet dit er lekker uit! Mijn tanden gaan er niet zo blij mee zijn denk ik… x A

    7 juli 2017 at 18:00
  • Reply Frederique

    Ziet er weer heerlijk uit! I love chocolate!!
    Frederique onlangs geplaatst…Zhang Dali: expo-tip in Den HaagMy Profile

    7 juli 2017 at 19:07
  • Reply claudia

    OMG wat ziet dit er lekker uit zeg!! Bedankt voor het recept.

    7 juli 2017 at 19:33
  • Reply TypischKim

    Hmm ziet er erg goed uit!
    TypischKim onlangs geplaatst…Nieuwe lay-out! + diploma-uitreiking!My Profile

    7 juli 2017 at 19:37
  • Reply Willem Meester

    Jammmiee, chocolade ik ben er gek op. Precies de reden waarom ik het niet in huis haal 🙂 Die foto is natuurlijk om te smullen.

    8 juli 2017 at 12:43
  • Reply Mariska

    Wauw dat ziet er heerlijk uit! Ik houd het in mijn hoofd voor als ik een keer echt wil zondigen!
    Mariska onlangs geplaatst…Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren!My Profile

    8 juli 2017 at 15:19
  • Reply Esra

    Ik ga dit binnekort maar eens maken, lijkt me heerlijk!
    Esra onlangs geplaatst…Nieuw | Technic Cream Corrector Palette ♥My Profile

    8 juli 2017 at 19:38
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge