Follow:
Feestdagen, Koekjes, Recepten, Sinterklaas, Zoet

Kleine banketstaaf

banketstaaf

Tegenwoordig kun je ze bijna altijd wel kopen, maar ‘vroeger’ hoorde een banketstaaf echt bij de Sinterklaas- en kersttijd voor mij. En dan nog meer bij Sinterklaas, dan bij kerst, want dan kregen we ze altijd bij mijn opa en oma. Een recept voor banketstaaf kan dan ook niet ontbreken op mijn blog en deze kleine banketstaafjes zijn wel heel leuk. En heel makkelijk om te maken!

KLEINE BANKETSTAAF

Voor een banketstaaf heb je drie ingrediënten nodig: bladerdeeg, amandelspijs en ei. Met het ei maak je de amandelspijs iets soepeler te maken en zo kun je er gemakkelijk een rol van maken. Daarnaast gebruik je het ei om de banketstaven mee te bestrijken, want dan krijg je die mooie goudbruine glanzende laag op de staven.

kleine banketstaaf

Nou zou je natuurlijk alles, behalve de ei (wat vanzelfsprekend is lijkt me), zelf kunnen maken, maar ik heb voor dit recept gewoon bladerdeeg en amandelspijs uit de winkel gebruikt. Het maken van bladerdeeg en amandelspijs is niet moeilijk, maar wel tijdrovend en ik vind het dan soms net zo makkelijk om kant-en-klare producten te gebruiken. Bladerdeeg ligt in de vriezer in de supermarkt en amandelspijs kun je vinden bij de bakproducten.

mini banketstaafjes maken

Om de banketstaafjes te maken, leg je eerst op elk plakje bladerdeeg een rolletje amandelspijs. Snijdt de hoekjes eraf, anders heb je heel veel bladerdeeg op die stukken en vouw de zijkanten op. Vouw dan de bovenkant naar binnen en bestrijd die met een beetje ei. Vouw dan de onderkant naar binnen, plak die goed vast en leg elk rolletje met de deegrand naar beneden op het bakpapier.

Om een keertje een beetje te variëren, zou je ook nog een beetje geraspte schil van een sinaasappel kunnen toevoegen aan het amandelspijs. Of strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant voor het bakken en na het bakken een beetje poedersuiker. Ook erg lekker!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

banketstaaf
Print

Kleine banketstaafjes

Aantal 4 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram amandelspijs
  • 4 blaadjes bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

  2. Klop het ei los in een schaaltje en voeg de helft bij de amandelspijs. Kneed de amandelspijs met de helft van het ei soepel en smeuïg. 

  3. Leg vier blaadjes bladerdeeg klaar.

  4. Verdeel het amandelspijs in vier delen en maak er rolletjes van. Leg op elk blaadje bladerdeeg een rol met amandelspijs.

  5. 1. Snijdt de hoeken eraf. 

  6. 2. Vouw de zijkanten op.

  7. 3. Vouw de bovenkant naar binnen en bestrijd die licht met een beetje ei.

  8. 4. Vouw de onderkant naar binnen en plak die goed vast. En leg de rolletjes met de deegrand naar onder op de bakplaat.

  9. Bak ze af in 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen op een rooster.

kleine banketstaaf


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

7 Comments

  • Reply Krystle/Batboy

    Oh lekker! Dat ga ik ook maken. Laatst had mijn moeder er één meegenomen uit de supermarkt, maar die was erg droog…
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Sneeuwhuisjes en schuimpjes makenMy Profile

    27 november 2017 at 11:44
  • Reply Frederique

    Het ziet er wel gezellig uit zo van die kleintjes. Hier in huis houden we niet zo van amandelspijs maar je kunt het natuurlijk met allerlei lekkers vullen!
    Frederique onlangs geplaatst…Internationale Kindervredesprijs van KidsRights 2017My Profile

    27 november 2017 at 12:08
  • Reply Sylvia

    Oei..die mini’s! Yammieeeee..ik ben er dol op, op die banketstaaf..Toch ook maar eens een keer proberen?

    27 november 2017 at 12:29
  • Reply Tania

    Denk niet dat ik het ooit gegeten heb maar het ziet er zo lekker uit. Misschien moet ik het maar eens proberen zelf te maken
    Tania onlangs geplaatst…Op # NovemberMy Profile

    27 november 2017 at 12:31
  • Reply Dhini

    Het ziet er lekker uit! Ik wil graag een keertje maken

    27 november 2017 at 18:27
  • Reply Neeltje | Thoughts in Style

    Dit is zo’n leuk idee! Dit ga ik zeker een keertje maken 🙂

    28 november 2017 at 21:43
  • Reply Eline

    *Shame on me* ik heb nog nooit een banketstaafje geproefd. Tijd om dit eens uit te testen dus! 😉
    Eline onlangs geplaatst…De intrede van de Sint in BruggeMy Profile

    1 december 2017 at 23:09
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge